Harta site-ului
Ajutor
Onoare tricolorului, onoare valorilor umane și identității naționale
Onoare tricolorului, onoare valorilor umane și identității naționale

Pe 27 aprilie, cu toții sărbătorim Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova – Tricolorul – simbolul național al țării noastre, care în 1990 a fost desemnat oficial Drapel de Stat al Republicii Moldova de către deputații primului Legislativ.
O zi semnificativă care marchează simbolul independenței, suveranității și unității naționale, identității noastre ca popor. Tricolorul ne definește ca neam care sfințește în conștiința națională atitudinea și respectul profund față de trecutul, prezentul și viitorul Republicii Moldova, valori general-umane ca patriotismul și dragostea față de țară și neam.
Cu 34 de ani în urmă, pentru prima dată, drapelul Republicii Moldova a fost arborat în mod oficial. El a devenit simbolul oficial al suveranităţii şi independenţei țării noastre. Astăzi avem prilejul să conștientizăm cu adevărat importanța acestui simbol al identității naționale și să-i ajutăm și pe urmașii noștri să o facă.
Prin consemnarea acestei zile, e de datoria noastră ca cetățeni și respondenți ai țării să valorificăm generațiilor ce vin, valoarea inestimabilă a acestor trei culori, care denotă din cultură bogată, credință fermă, tradiții și valori consonante, așa cum Drapelul de Stat simbolizează trecutul, prezentul și viitorul statului moldovenesc, reflectă principiile lui democratice, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor.
Tricolorul este istoria noastră, este viitorul nostru, tricolorul suntem noi. Onoare tricolorului, onoare valorilor umane și ale identității naționale.
Președintele raionului
Sergiu GRIGORIEV

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
036626153416
2024-05-02 05:34:27
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Onoare tricolorului, onoare valorilor umane și identității naționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta